torstai 15. maaliskuuta 2012

Die beste Tage meines Lebens?

No niin, olen selvinnyt jopa kv-toimistoon Jyväskylässä. Kielikeskuksella ja valtio-opin laitoksella pitäisi vielä käydä, mutta nyt niitä vaihdon kohokohtia ja isoimpia plussia Düsseldorfissa!

1) Matkailun helppous



Berliini, Dresden, Rooma, Köln, Mosel, Essen... En edes reissanut hurjan paljoa, mutta kaikki tuntui olevan savolaistytön vinkkelistä tosi lähellä, kun reissuun teki mieli. Ei esimerkiksi tarvinnut tonottaa ensin reilua neljää tuntia autossa päästäkseen kansainväliselle lentokentälle.

2) Ilmainen joukkoliikenne NRW:ssä

Paras opiskelijaetu ylivoimaisesti! Ja siitä on iloa myös käymässä oleville kavereille tai perheenjäsenille, joita voi tiettyihin kellonaikoihin kuljettaa mukana.

3) Paikallinen ESN ja ESN:n tempaukset


Apua saa, kun sitä tarvitsee, eikä vapaa-ajalla tarvitse jäädä yksin. Mentorointiohjelmaan ja maanantai-iltojen pubihetkiin Lot Jonnissa kannatti osallistua. Ja aina ei tarvitse bilettää. Kansainvälinen illallinen oli yksi minun suosikkijutuistani!

5) Sauerlandin eksku



Tämä liittyy oikeastaan reissuihin ja ESN:ään, koska tämä oli ESN:n "kennenzulernen-reissu". Yksi sana: priceless. Viikonloppu vajaan 40 euron hintaan keskellä ei mitään, paljon kavereita, ruokaa, juotavaa, erilaisia pelejä, leffoja ja kreisibailausta rennoissa puitteissa - hengaile vaikka yöpuvussa koko viikonloppu. Tätä ei kannata missata!

6) Düssen yöelämä

Asuntolabileet, hienosti klubilla, Campus Revolutionit, täyteen ahdettu SP-Saal, puoli-ilmaiset tequillat Drei Amigosissa, monet irkkupubit... Vaihtoehtoja on!

7) Halpa hintataso

Tämä koskee lähes kaikkea. Ruokaan meni rahaa todella paljon vähemmän kuin Suomessa. Kosmetiikka oli edullista. Vuokrat ovat asuntoloissa siedettävät: maksoin omasta yksiöstäni 299 euroa kuussa ja se sisälsi sähkön ja veden. Ravintoloissa syöminen ja juominen oli myös selvästi halvempaa kuin Suomessa, mutta Kölnissä vielä huomattavasti halvempaa kuin Düssessä.

Kavereista, Düsseldorfin maisemista ja karnevaaleista olen kirjoittanut pitkät pätkät jo aiemmin. Kun ne lisää listan loppuun, on kymmenen kärki kasassa. Hitsi, tulipas kaiho Saksaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti