keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Home stinking home

Takana jo useampi päivä Saksassa. Reissu alkoi loisteliaasti lauantaina, kun lento myöhästyi yli tunnin. Tutorini Yannick oli minua vastassa Düsseldorfin lentokentällä, ja otti ison matkalaukkuni pariksi päiväksi kotiinsa, kun jatkoin suoraan matkaa Kölniin Leonien luokse.

Suomessa olen onneksi tottunut VR:n toimivaan ja nopeaan palveluun, joten 45 minuutin odottelu Düsseldorfin päärautatieasemalla ei tuntunut missään. Myöhästymisen syyt olivat tosin pätevämmät kuin Suomessa viime viikolla – joku oli hypännyt kiskoille ja heittänyt henkensä.

Viikonloppu ja maanantain vapaapäivä menivät Kölnissä lähinnä helteessä völjyessä ja syödessä. Olo oli kuin kesälomalla, kun lämpöä oli 26 astetta. Se pakollinen tuomiokirkko tuli nähtyä, ja sunnuntaina tunsin suurta myötätuntoa Kölnin maratonia taivaltavia juoksijoita kohtaan, koska oma olo oli tukala jo kävellessä. 



Nyt olen omassa asunnossani. Täällä homma ei toimi niin, että kun vaihtari saapuu asuntoonsa, odottaa pöydällä nettipiuha, jolla kytketään kone suoraan tiedon valtaväylälle). Netin puuttuminen ei ollut yllätys, mutta se, ettei täältä löytynyt yhtä ainutta vessapaperirullaa tai edes muovimukia, yllätti hieman. Tämän havainnon jälkeen oli todella mukavaa kuulla, kun Yannick kertoi, että hänelle iskettiin Turussa yliopiston asuntolaan muutettaessa käteen laatikko, jossa oli aivan kaikki kipoista ja kupeista lakanoihin...


Minulla on oma huone kylppärillä ja keittiöllä varustettuna. Sähköt toimivat ja vettä tuli hanasta heti, mutta jääkaappi oli täynnä vettä ja kumpikaan levy liedelläni ei lämmennyt... Lisäksi täällä vallitsi kuvottava haju, joka johtuu ilmeisesti jääkaapista. Hausverwaltung-piste on onneksi aivan asuntoni vieressä, eli suunta sinne ja valitusta tekemään. Kaikki johtui sulakkeesta, joka oli käännetty pois päältä. Onneksi olen näin insinööri, että arvelin näin olevan. Sulakekaappia en tosin löytänyt, ennen kuin kysyin Hausverwaltungista ;-) Haju valitettavasti on ja pysyy. Luotan siihen, että se hälvenee ajan kanssa.

Ostoslistalla oli kaikki mahdollinen lähtien peitosta, tyynystä ja lakanoista päättyen suihkuverhoon. Halleluja. Vessapaperit, shampoot ja prepaid-kortin sain jo hommattua omin avuin, mutta onneksi yksi mentoreista, Anja, vei autolla Ikeaan ostoksille. Rahaa säästyi pitkä penni, koska peitot ja tyynyt irtosivat Ikeasta alle kolmella eurolla.

Heräsin tänään todella aikaisin, että ehdin saada kodinkoneasiat kuntoon. Projekti oli hoidettu jo aamulla yhdeksään mennessä. Sen jälkeen suuntasin supermarkettiin ostamaan siivoustarvikkeita, joita en eilen muistanut Ikeasta haalia mukaani astioiden, petivaatteiden ja suihkuverhon lisäksi. Lattiat havaitsin jo eilen niin likaisiksi, että jouduin välittömästi luuttuamispuuhiin. Että oli luksusta, kun sen jälkeen sai kipollisen spagettia ja pestoa omalla liedellä kokattuna! Tilanne vaati pieniä päikkäreitä tämän jälkeen :-)

Netin kohtalo ratkesi myös tänään. Toinen suomalainen vaihtari, Iiris, oli saanut jo nettikaapelin, ja sain tehtyä tarvittavat rekisteröinnit ennen toimistoon hyökkäämistä. Iiriksen ja jo aamulla tapaamani ranskalaisen vaihtarin Lucien kanssa jonotimme sitte yhteyksiä, ja linjoilla ollaan! :-) Pitkälle oli tämäkin ajateltu, kun piste on auki neljä tuntia, ja yksi ihminen hoitaa kaiken. Onneksi olimme suomalaiseen tapaan täsmällisimpiä ja ykkösruudussa jonossa.

Huomenna menen rekisteröitymään yliopistolle. Sen suhteen kaiken pitäisi olla kunnossa ja tarvittavat paperit mapissa. Illalla siis katsastamaan paikalliset opiskelijabileet :-)

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. that pic is disgusting.. the other pics are nice, your place doesnt look so bad :))

    VastaaPoista
  3. Haha, well the whole weekend and all of them was ;)

    VastaaPoista