tiistai 18. lokakuuta 2011

Valtio-oppia, villasukkia, piparminttuteetä ja matkasuunnitelmia

Jotkut asiat eivät muutu, vaikka asuinympäristö vaihtuu. Tähän aikaan vuodesta kuuluu iltojen pimetessä kiskoa jalkaan mummolta joululahjaksi saadut (tosin mummon naapurin mummon neulomat) villasukat jalkaan ja juoda runsaasti piparminttuteetä. Syksy on ollut useamman vuoden ajan lempivuodenaikani juuri tämän vuoksi, vaikka vähän viluttaa koko ajan. Vaihtarikaverit ihmettelevät, miten suomalainen palelee näillä säillä, mutta minkäs sitä äidiltä perityille vilukissageeneilleen voi!

Tiistai on kahden koetun perusteella paljastunut rankimmaksi viikonpäiväksi, koska opintoni painottuvat vahvasti tiistaille. Aamun ensimmäinen seminaarityyppinen kurssi on nimeltään Human rights and European Union Foreign Relations. Laiskana ihmisenä olen Suomessa lainannut lähinnä suomeksi saatavilla olevia tenttikirjoja, eli enkuksi lukeminen on varsin hidasta ja vaivalloista. Huomasin kuitenkin tänään ilokseni tunnin avaavan hyvin tekstien sisältöä. Tämäntyyppinen opiskelu sopii selvästi minulle! :-)

Aika lähellä liikuttiin myös European Studies -maisteriohjelmaan kuuluvalla European Union Foreign Politics in a Changing World. Teoreettista tavaraa, mutta niin kai sen kuuluu maisteritasolla ollakin? Kurssit varmasti tukevat toisiaan mukavasti, kunhan edetään pidemmälle. Loppukevennyksen ja vaihtelua iltapäivälle tarjoaa puolestaan käytännönläheisempi Presidents and Prime Ministers: Who Governs Modern Democracies And How? Tuntuu mukavalta lukea välillä jotain lähemmin päivän politiikkaa liippaavasta aihepiiristä. Tekstien sanastokin on vähemmän korkealentoista. Huomenna onkin luvassa suunnilleen kuusi tuntia saksaa. Huhhuh!

Ajatukseni ovat kuitenkin tänään liikuskelleet enimmäkseen Saksan itäisemmissä osissa. Huomasin eilen Facebookia seuraillessani, että viime kesänä Kalevassa työkaverinani ollut Suvi on lähdössä Berliiniin. Aiheesta keskusteltuamme päädyin lopulta itsekin varaamaan hotellin ja junaliput piäkaupunkiin vajaan parin viikon päähän. Kesätoimittajakollegoista paikalla on myös Riikka. Reissu tulee tosi hyvään saumaan, koska minulla on noihin aikoihin jonkinmoinen loma, ja aikomukseni oli käväistä Berliinissä jossain vaiheessa vaihtoa joka tapauksessa. Innolla odottelen jo Berliini-viikonloppua; rakastuin kaupunkiin käytyäni siellä ylioppilaskirjoitusten jälkeen muutama vuosi takaperin! Sen kunniaksi pari vanhaa valokuvaa:

Brandenburger Torin takapuoli, Katariinan etupuoli. 2008.

Alexanderplatzin tv-torni. 2008.
Olen aloittelevana bloggarina pohtinut, miten blogissa voi säilyttää punaisen langan - siis edes jollakin tasolla - monen kuukauden ajan. Alkuun ajattelin kirjoitella täysin fiilispohjalta ja omasta arkipäivästäni, mutta päässäni on muhinut aivan vahingossa vaikka minkämoista aihetta ja teemaa - villasukista ja teestä kun ei hyvin montaa päivitystä jaksaisi lukea edes oma äitini. Ainakin paikallista katumuoti- ja ruoka-analyysiä on luvassa joskus hamassa tulevaisuudessa, kunhan näkökulmat selkeytyvät ja jaksan keskittyä paremmin kirjoittamiseen! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti