torstai 13. lokakuuta 2011

Kamerakierros

Tänään heräsin pirteänä ja iloisena jo kahdeksalta, kun aurinko suvaitsi paistaa täydellä terällä ensimmäistä kertaa yli viikkoon! Päätinkin siis skipata tälle päivälle suunnitelemani yliopistovisiitit ja yhden luentosarjan. Pakkasin matkaan kameran ja vesipullon, ja lähdin junailemaan kohti Düsseldorfin pohjoispäässä sijaitsevaa Nordparkia (toim.huom.: persoonallista, kun täällä puistojen nimet ovat Nordpark ja Südpark!), josta tarkoituksenani oli etsiä japanilainen puutarha.

Päästyäni puiston sisäänkäynnille tajusin sen olevan melko iso. Onneksi olen niin hyvä suunnistaja, ettei oikeaa kulmaa tarvinnut etsiä kuin puoli tuntia – ilman karttaa ;-) Odotukseni olivat netissä nähtyjen kuvien perusteella korkealla, varsinkin kun joukko paikallisen amk:in opiskelijoita etsi myös japanilaista puutarhaa jotain kouluprojektiaan varten.

Kun vihdoin löysimme paikalle, oli pettymys valtava: kukkia ei näkynyt missään ja koko puutarha oli kärpäsen pierun kokoinen pläntti suuressa puistossa – ja täynnä ammattilaiskameroidensa kanssa heiluvia amk:in opiskelijoita. Perijapanilaista!? Auringonpaiste pelasti kuitenkin pahalta pettymykseltä, ja hortoillessani ympäri puistoa onnistuin näkemään hienoja suihkukaivoja ja kukkaistutuksia, sekä iloista fiilistä levittäneen edestakaisin säntäilevän koululaisryhmän.

Nordpark

Nordpark

Japanischer Garten


Havaittuani garderoobini sisällön puutteelliseksi, koukkasin kotimatkalla vaatekauppojen kautta. Königsalleen varrelta löytyvät kaikki mahdolliset merkkiliikkeet, mutta läheltä myös meikäläisen kukkarolle sopivammat mestat. Koska koko reissu oli heitetty yhden croissantin ja veden voimalla, oli pakko suunnata kotiin laittamaan ruokaa ja ottamaan pienet torkut.

Köngisallee
Altstadtin, eli vanhan kaupungin valloitus tehtiin myöhemmin iltapäivällä yhdessä Iiriksen kanssa. Kunnon turisteina räpsimme kuvia kärrynpyörämiehestä, Rheinturmista ja raatihuoneesta. Kaikki näyttää niin paljon kivemmalta auringonpaisteessa! :-) Kahvittelupaikan löytäminen paljastui haasteelliseksi tehtäväksi, kun joka nurkalla tuntui olevan vain pubeja. Cappucinot ja teet kuitenkin löytyivät lopulta, eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt on hyvä rueta iltapuuhiin ja unille – huomenna odottavat saksalainen luento ja kielikoe heti aamusta, ja illalla Otto-Hahn-Strassen grillibileet. Lisää ekasta kouluviikosta myöhemmin!

Am Rhein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti