lauantai 12. marraskuuta 2011

Gute Zeiten, schlechte Zeiten

Otsikko viittaa paikalliseen saippuaan, jota tuli katseltua edellisellä pidemmällä visiitillä Saksaan. Nyt minulla ei ole televisiota, ja kymmenen euron radiokin osoittautui kertakäyttöradioksi. Kuitti on niin hyvässä tallessa, etten ole vielä löytänyt sitä. Voi olla, että reklamaatio jää tekemättä. Tuleepahan elettyä omaa elämäänsä, eikä vain toljotettua saippuaa. Hyviä ja huonoja hetkiä on mahtunut marraskuun ekalle puolikkaalle kiitettävästi, ja jatkuvasti on silti takaraivossa sellainen olo, että pitäisi elää jokainen hetki täysillä, eikä jossitella. Kotijoulua odotan kyllä, mutta pysyvä kotiutuminen ei huvittaisi yhtään.

Huonoja hetkiä on onneksi vähemmän. Olen ollut taas kuumeessa ja kurkku on ollut hirveän kipeä. Jouduin missaamaan tiistain ja keskiviikon kurssit (5/6 kursseistani...) taudin takia. Huonompi homma, koska kurssini ovat sellaisia, joilta saa olla vain kaksi kertaa poissa. Puolet viiden kurssin kiintiöistä siis kulutettu. Huojentavaa, koska otin valtuudet aloittaa joululoman ”jo” 21.12., jolloin lennän Suomeen. Minullahan olisi luento vielä 23.12... Ei siis passaa sairastua joulun jälkeen. Tai nukkua pommiin. Auts.

Hauskimpia hetkiä parilta viime viikolta oli kuitenkin ehdottomasti kansainvälinen illallinen Erasmus-porukalla. Me väänsimme kolmen suomalaistytön voimin pöytään karjalanpiirakoita, munavoita ja makaronilaatikkoa. Oli aika huvittavaa etsiä paikallisesti marketista puuroriisiä, mutta paikallinen Milchreis ajoi asinasa aivan hyvin! Menu Romaniasta Tanskaan Italian ja Brittien kautta oli melko monipuolinen ja täyttävä. Kotimatka muistuttikin lähinnä vyörymistä, kun ähky iski jo ennen jälkiruokakierrosta. Pakko oli toki jatkaa syömistä lähes huonoon oloon asti, koska kaikkien kavereiden herkkuja oli maistettava. Oli mielettömän hienoa, miten paljon ihmiset olivat nähneet vaivaa!

RUOKAA! Espanja, Suomi ja Belgia.

Osasto Suomi.

Ensimmäinen Suomen hinnoissa liikkunut baari-ilta tuli vietettyä vasta reilun kuukauden oleskelun jälkeen, mutta se olikin hieno ilta. On ollut jännittävää huomata, miten eri maista tulevien käsitykset Saksan hintatasosta vaihtelevat. Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä, että maksetaan 6 euroa sisäänpääsystä ja narikasta, ja että gintonicin hinta on 5-10 euroa. Kolmen euron olut on halpa. Osa skippasi kuitenkin bileet juuri hinnaston takia. Minusta kaikki opiskelijabileet ovatkin olleet muuten kuin ilmaisia, vähän niin kuin olisi käynyt Kuopion edesmenneessä Divassa euron olusilla. Klubi oli joka tapauksessa nimeltään Nachtresidenz. Porukkaa oli paljon, puitteet olivat hienot ja musiikki oli hyvää. Samoin seura – sitä enkelisiivillä varustettua rummuttajamiestä unohtamatta. Huippuhauska ilta siis. Lisää näitä!

Klubitunnelmissa.

Viikonloppuna minun oli tarkoitus lähteä käymään Bonnissa. Ihan vain siksi, koska sinne pääsee junalla ilmaiseksi opiskelijakortilla. Niin joo, ja olisin halunnut lähettää Tuulille kortin Beethovenin synnyinkodista, koska Beethoven on kuningas! Täytyi kuitenkin jättää toiseen kertaan, koska kurkkukivuissa karnevaalistartin kanssa yhtä aikaa reissaaminen ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta.

Karnevaalikausi alkoi 11.11.11 klo 11.11. Osa vaihtariporukasta lähti Kölniin heti aamusta, koska pirskeet ovat kuulemma parhaimmillaan siellä. Minä kuitenkin tein kiltisti kouluhommia aamun ja aamupäivän yhden karnevaalioluen voimin. Iltapäivällä lähdettiin sitten Cristianin kanssa kohti keskustaa karnevaaliporukkaa bongailemaan, mutta Düsseldorfissa startti näytti aika vaisulta. Olivat ne jonkun teltan pystyttäneet, missä raikasi saksalainen discopoppi, mutta kaduilla oli tosin vähän porukkaa. Ilta meni hyvässä seurassa ensin Sarahin luona ja sitten pirskeissä, joissa soitettiin balkanilaista musiikkia. Pitäisi taas ryhdistäytyä ja rueta lukuhommiin. Miksi viikonloput menevät aina näin nopeasti? Onneksi maanantaina koittaa Pasila-aika Saksassakin, kun Yle poisti maaestot Areenasta :-)

Näissä tunnelmissa ja tämmöiset eväät tänään, nam:

Munakoisoa, kesäkurpitsaa, punasipulia ja tsatsikia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti