lauantai 7. tammikuuta 2012

Home is where your heart is.

Ei olisi uskonut, että tämä rotankolo olisi koti, jota kaipaa muualla ollessaan, mutta täytyy sanoa, että hyvältä tuntuu olla taas täällä! Ja oli myös ihanaa nähdä eilen kavereita ensin Kölnissä ja sitten vielä naapuriasuntolan pippaloissa. Asuntolabileet on huippuja, kun ei tarvitse lähteä baariin! Ensi viikolla onkin taas meidän kolhoosin vuoro, heh :-)

Luulivat rontit sarkasmiksi, kun sanoin, että oli ikävä!
Pitää vähän avautua ihkutuksen ja hehkutuksen lisäksi täkäläisestä talvesta, koska olen pitänyt itseäni jossain määrin talvi-ihmisenä. Olin ajatellut, että keli olisi surkea koko ajan täällä oleillessani, ja että lunta tulee ikävä. Lokakuu ja marraskuu olivat kuitenkin tosi lämpimiä ja pääsääntöisesti aurinkoisia. Joulukuu meni jonkinmoisessa usvassa tuulen ja sateen kanssa taistellessa, ja eilen loppiaisena kävin puistossa juoksulenkillä ilman takkia. Onhan luminen talvimaisema kaunis, mutta kyllä tammikuussa on aika veikeää lenkkeillä ruohon vihertäessä ja auringonpaisteessa. Vajaa 10 lämpöastetta on oikein passeli lämpötila, ja on ihan mukavaa nähdä päivänvaloakin. Voisin jatkossakin viettää talvet tämmöisissä olosuhteissa...

Kuopio, 5.1.2012
Valitettavasti ei ole vertailuksi heittää kuvaa eiliseltä, koska minulla on ollut aina tapana ottaa lenkille mukaan vain kotiavaimet ja iPod. Tämä viikonloppu meneekin varmaan kotiavainten ja takalukkoilun kanssa puljatessa ja takalukkoon totuttelussa, koska asuntolassa on liikkunut varkaita. Kaverilta vietiin läppäri huoneesta, kun tuuletusikkuna oli ollut auki ja kaveri poissa asunnostaan jonkin aikaa. Asuntolan Facebook-ryhmässä onkin ollut paljon viestejä epämääräisistä hiippareista. INHOTTAVAA! :-( Onneksi en asu katutasossa.

Mutta joo, tein tänään myös havainnon, että voin sittenkin äänestää presidentinvaaleissa. Lähin kunniakonsulaatti olisi Hampurissa, ja olin jo päättänyt, etten sinne asti lähde. Suomen suurlähetystön sivut onneksi tiesivät paremmin. Ei tarvitsekaan kuin hurauttaa ratikalla keskustaan täällä Düsseldorfissa. Nyt pitää tosissaan alkaa miettiä politiikkaa, koska äänestysaika alkaa ja loppuu jo ensi viikolla! Onneksi isoäitini minulle etukäteissynttärilahjaksi ostama väyrysmuki odottaa minua Kuopiossa, eikä häiriköi päätöksentekoani ;-)


Tämä on ehkä hienoin keräilyharvinaisuus ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti